Kategórie receptov
Zeleninové kyselo s čili
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
7 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
V hrnci privedieme do varu 800 ml vody a pridáme bujón. Povaríme a pridáme sójovú omáčku a paradajkovú omáčku. Premiešame, povaríme a pridáme šťavu z citróna a nasekanú čili papričku. Cibuľku očistíme, rozpolíme a nakrájame na polovičné kolieska. Šampiňóny nakrájame na plátky a kapustu na prúžky. Stopkový zeler očistíme a mrkvu oškrabeme. Nakrájame na tenké plátky. Mrkvu a zeler vložíme do polievky a varíme 3 minúty. Potom pridáme do polievky cibuľu, šampiňóny a kapustu. Varíme 5 minút. Odstavíme, pridáme nasekaný koriander a môžeme servírovať.
Vytlačiť recept (PDF)
Paradajkový pretlak 200 g
10 g
Mrkva
20 g
Cibuľa voľná
40 g
Zeler
100 g
Citróny
10 g
Paprika červená chilli
3 g
Šampiňóny záhradné
200 g
Pitná voda nesýtená
800 g
Sójová omáčka
60 g
Zeleninový bujón
10 g
Koriander čerstvý
4 g