Kategórie receptov
Zemiakovo-cícerová polievka
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
56 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cícer namočíme na noc do vody. Očistené zemiaky nakrájame na kocky, zalejeme vodou, osolíme, pridáme prepláchnutý cícer a dáme variť spoločne s bobkovým listom. Keď zemiaky a cícer zmäknú, prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku. Polievku varíme za stáleho miešania do zhustnutia. Na záver dochutíme čiernym mletým korením a kôprom. Chlieb pokrájame na kocky a opražíme na oleji. Polievku podávame s chlebovými krutónmi.
Bezlepková múka Nomix 500 g
10 g
Bezgluténové chleby - svetlý 360 g
200 g
Zemiaky
400 g
Kôpor
5 g
Olej slnečnicový
10 g
Mleté čierne korenie
1 g
Smotana na šľahanie
250 g
Bobkový list
0.5 g
Cícer
100 g