Kategórie receptov
Zimná polievka
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
37 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Bataty (olúpaných a nakrájaných na kocky), tekvica (olúpaná, bez jadier a nakrájaná na kocky). Na prípravu polievky rozložíme na plech bataty s tekvicou. Pokvapkáme medom a 1 PL oleja. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 220 °C, teplovzdušná rúra: 200 °C, plynová rúra: 220 °C. Doba pečenia: asi 45 Minút. Vo väčšom hrnci na oleji osmažíme cibuľu (nahrobo nakrájané) domäkka. Pridáme cesnak (pretlačený 3 strúčiky), vývar (bujón a voda), škoricu a muškátový oriešok mletý a asi 5 minút povaříme. Pečené bataty s tekvicou vložíme do hrnca a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme dohladka. Pridáme smotanu, dochutíme soľou a čiernym korením a krátko povaríme.
Vytlačiť recept (PDF)
BABIČKA Smotana kyslá 14% 200 g
100 g
Cibuľa voľná
80 g
Tekvica Hokkaido
300 g
Muškátový orech celý
0.1 g
Olivový olej
20 g
Med včelí kvetový
10 g
Pitná voda nesýtená
1000 g
Mleté čierne korenie
4 g
Sladké zemiaky
500 g
Škorica mletá
4 g
Zeleninový bujón
10 g