Kategórie receptov
Banánový chlieb
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
136 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
2 banány a tofu nakrájame na kocky a rozmixujeme spolu s (trstinovým) cukrom a mliekom. Vo veľkej miske zmiešame múku so škoricou, vanilkou a práškom do pečiva. Pridáme tofu zmes a premiešame. Formu na chlebík vystelieme papierom na pečenie. Cesto dáme do formy. Posledný banán pozdĺžne prekrojíme a dáme na cesto. Posypeme orechmi a pečieme pri 175°C približne 1 hodinu. Počas pečenia niekoľkokrát skontrolujeme špáratkom. Ak sa cesto lepí, chlebík ešte pečieme. V príprade potreby ho prikryjeme alobalom, aby sa vrch nepripiekol.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
250 g
Banán
300 g
Vlašské orechy jadrá
50 g
Cukor kryštál
180 g
Vanilkový cukor
3 g
Škorica mletá
6 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
10 g
Pohánková múka hladká 500 g
370 g