Kategórie receptov
Bezlepkový toastový chlieb
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
12
Sacharidy na jednu porciu
44 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Všetky sypké ingrediencie (3 šálky (250 ml) bezlepkovej múky, 2 zarovnaného PL kryštálového cukru, 1 balíček instantného droždia, 1 Čl soli) premiešame, pridáme mlieko (1 šálka teplého mlieka), maslo a začneme miesiť. Po jednom pridávame vajcia (3 ks) a miesime ďalej asi 3 minúty do hladkého cesta.
Formu na chlebík vymastíme, vložíme do nej cesto, prikryjeme (resp.zabalíme) potravinovou fóliou a necháme cesto vykysnúť, kým neprevýši svojím objemom okraj formy.
Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 45 minút. Počas pečenia odporúčame vložiť do rúry nádobu s vodou, ktorá bude počas pečenia tvoriť paru.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
250 g
Bezgluténová múka Promix Alfa 500 g
600 g
Cukor kryštál
25 g
Vajcia
150 g
Droždie 7 g
10 g
BABIČKA Maslo 250 g
48 g