Kategórie receptov
Chlieb s nezameniteľnou vôňou a chrumkavou kôrkou
Počet ingrediencií
5
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
102 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Odložíme si bokom dve PL zmesi Beta a potom premiešame suché prísady. Postupne prilievame vodu tak, aby sme dostali lepkavú, mäkkšiu ale nie tekutú konzistenciu. Ak treba, pridáme ešte vodu. Premiešame varechou a prikryté necháme kysnúť cez noc, resp.8-12 hodín. Vykysnutú zmes dáme na prac.dosku posypanú 2 PL Beta zmesi, trochu ručne premiesime. Rúru rozohrejeme na 230 stupňov a v nej rozohrievame aj ohňovzdornú nádobu s vekou (napr.misu z jenského skla). Do rozohriatej misy prenesieme nakysnuté cesto (bude neforemné, ale to je v poriadku), zavrieme vekom a pečeiem asi 35 minút. Potom veko odokryjeme a pokačujeme v pečení ďalšich 15-20 minút.
Vytlačiť recept (PDF)Bezgluténová múka PROMIX®-Beta 1000 g
500 g
Pitná voda nesýtená
550 g
Rasca
10 g
Droždie 7 g
10 g