Kategórie receptov
Chlieb
Počet ingrediencií
5
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
21 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Čerstvé kvasnice rozpustíme vo vlažnej vode (trochu vody si odložíme nabok). Pridáme preosiatu múku a vypracujeme cesto. V odloženej vode rozpustíme soľ (5 g) a roztok prilejeme do cesta. Nakoniec prilejeme trochu olivového oleja a zamiesime. Z cesta vypracujeme bochníky, ktoré položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme nakysnúť na teplom a vlhkom mieste asi 30 minút. Hneď ako zdvojnásobia svoj objem, vložíme ich do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 200°C asi 30 minút.
Vytlačiť recept (PDF)Droždie 42 g
5 g
PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
150 g
Olivový olej
12 g
Pitná voda nesýtená
120 g