Jednoduché pagáčiky bez lepku
Postup prípravy
Bezlepkovú múku dáme do väčšej misky, pridáme na kúsky pokrájaný rastlinný tuk alebo maslo, jemný tvaroh (môžeme použiť aj hrudkový, ale ten odporúčame pretlačiť cez jemné sito) a soľ. Zo všetkých ingrediencií vymiesime kompaktné cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho odstáť v chladničke najlepšie cez noc.
Na druhý deň cesto rozvaľkáme na pracovnej doske, ktorú sme pomúčili bezlepkovou múkou. Hrúbka rozvaľkaného cesta by mala byť asi pol centimetra.
Z cesta vykrajujeme pagáčiky a kladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme ľanovými semiačkami a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 20 minút do zlatohneda.
Najlepšie chutia čerstvo upečené a vychladnuté ako príloha k nápojom.
Vytlačiť recept (PDF)