Kategórie receptov
Karlovarská bezlepková knedľa
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
42 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Staršie pečivo nakrájame na kocky a opražíme v rúre. Zmiešame ich so žĺtkami, petržlenovou vňaťou, múkou a mliekom, pridáme štipku muškátového kvetu a necháme chvíľu odležať. Potom zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vytvarujeme do šišiek, ktoré potom zabalíme do olejom potretého alobalu alebo fólie a dáme variť do vriacej vody asi 20 minút.
Vytlačiť recept (PDF)
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
240 g
Bezgluténové chleby - svetlý 360 g
270 g
Olej repkový
15 g
Vajcia
100 g
Petržlenová vňať
4 g
Muškátový kvet
2 g
Pohánková múka hladká 500 g
40 g