Kategórie receptov
Kôprové knedličky
Počet ingrediencií
6
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
31 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
K tvarohu pridáme 2 vajíčka, kôpor (1 zväzok) krupicu (7 vrchovatých polievkových lyžíc), soľ (1 ČL). Nesmie to byť príliš husté, aby knedličky po uvarení neboli tvrdé. Ak je to príliš husté, pridáme mlieko, ak riedke, pridáme krupicu. Na lyžicu naberieme trochu masy a obalíme ju v krupici. Vytvarujeme mäkučké knedličky a dáme do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové. Medzitým si môžeme pripraviť opraženú strúhanku na masle, v ktorej knedličky potom obalíme. Ak nemáte radi strúhanku, môžete ich nechať len tak poliate maslom. My sme ich jedli so zeleninovým prívarkom, ale dajú sa jesť aj samotné.
Vytlačiť recept (PDF)KRUPICA bezgluténová 500 g
110 g
BABIČKA Tvaroh tučný 250 g
250 g
Kôpor
100 g
Vajcia
100 g
BABIČKA Maslo 250 g
250 g