Kategórie receptov
Krokety
Počet ingrediencií
6
Počet porcií
7
Sacharidy na jednu porciu
79 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zemiaky olúpeme a nakrájame na veľké kocky. Uvaríme v mierne osolenej vode do polomäkka. Zemiaky by mali byť sotva ponorené. Časť vody zlejeme. Zemiaky zľahka roztlačíme vareškou a posypeme bezlepkovou múkou. Priklopíme pokrievkou a necháme asi 20 minút na teple múku dobre spariť. Potom zemiaky s bezlepkovou múkou dobre vymiešame, najlepšie elektrickým šľahačom na hladkú nelepivú hmotu. V priebehu miešania pridáme celé vajce a dobre ho do hmoty zamiešame. Zo zemiakového cesta vytvoríme valček s priemerom asi 2 cm, z ktorého odkrajujeme kúsky rovnako dlhé. Z nich vytvoríme guľku, ktorú obalíme v bezlepkovej strúhanke. Smažíme vo vyššej vrstve oleja.
Vytlačiť recept (PDF)
STRÚHANKA bezgluténová pečivová 350 g
50 g
Bezlepková múka Nomix 1 kg
400 g
Zemiaky
1500 g
Olej slnečnicový
100 g
Vajcia
50 g