Kategórie receptov
Mini foccacie s olivami a feta syrom
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
74 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Do 200 ml teplého mlieka rozdrobte 1 kocku droždia, zmiešajte s 1 PL kryšt.cukru a nechajte nakysnúť. Do Promox Alfa zmesi pridáme 1 ČL soli, 5 PL olivového oleja zmiešame s kváskom a 100 ml mlieka. Cesto miesime asi 10 minút, necháme vykysnúť. Potom ho na prac.doske posypanej kukuričnou múkou vyformujeme do bochníčkov a necháme ich na plechu s papierom na pečenie podkysnúť. Potrieme ich olivovým olejom, posypeme olivami, feta syrom a krzštálovou soľou a pečieme na 200 stupňoch asi 30 minút do zlatohneda. Najlepšie chutia čerstvo upečené.
Vytlačiť recept (PDF)Droždie 42 g
42 g
Balsýr 200 g
20 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
400 g
Bezgluténová múka Promix Alfa 500 g
500 g
Olivový olej
60 g
Olivy zelené
50 g
Cukor kryštál
10 g