Kategórie receptov
Mrkvový chlieb
Počet ingrediencií
3
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
24 g
Čas prípravy
10 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Budete ešte potrebovať: 400 ml horúcej vody, 50 ml jablčného octu, drevenú varešku a formu na pečenie s dĺžkou cca 20 cm. Obsah balenia nasypte do misky a zalejte s 400 ml horúcej vody. Pridajte jablčný ocot a dôkladne premiešajte vareškou. Po jednej minúte cesto znova dôkladne premiešajte, vložte ho do ľahko vymastenej formy na pečenie a nechajte pri izbovej teplote napučať asi 30 minút. Pečte na strednej úrovni predhriatej rúry 75 minút pri teplote 190°C v režime horúceho vzduchu alebo 90 minút pri 200°C v režime horného a spodného ohrevu. Po upečení opatrne vyberte z formy a nechajte na mriežke cca 4 hodiny úplne vychladnúť.
Vytlačiť recept (PDF)Pitná voda nesýtená
400 g
Ocot
50 g