Kategórie receptov
Pletené žemle plnené slaninou, syrom a ľanovými semienkami
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
9
Sacharidy na jednu porciu
40 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Klasickým spôsobom zarobíme kysnuté cesto, necháme odpočinúť, potom rozdelíme na 9 rovnakých bochníkov. Z každého bochníka vyvaľkáme tri pramene – jeden obalíme slaninou, druhý syrom tenko krájaným a tretí obalíme v ľanových semienkach. Upletieme žemle a necháme ešte vykysnúť. Pečieme asi pol hodiny na 180 °C.
Vytlačiť recept (PDF)
Droždie 42 g
42 g
Lacki Dammer plátky 100 g
100 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
125 g
Bezlepková múka Nomix 1 kg
500 g
Váhalova slanina
50 g
Pitná voda nesýtená
125 g
Olej slnečnicový
125 g
Vajcia
50 g