Kategórie receptov
Slaninkové knedle
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
30 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Chlieb nakrájame na kocky a vložíme ho do misy. Pridáme petržlen, soľ, pažítku, múku a nakrájanú slaninku, ktorú sme predtým opiekli na masle. V mlieku vyšľaháme 2 vajcia a túto zmes vylejeme do misy s chlebom. Vypracujeme rukami a vytvarujeme rovnako veľké guľky. Podľa veľkosti varíme knedle 10-15 minút v mierne horúcej vode, kým nevyplávajú na povrch. Slaninkové bezlepkové knedle môžeme podávať ako hlavné jedlo vo vývare alebo ako prílohu k pečenému mäsu a kapuste alebo ku gulášu či mäsovej omáčke.
Vytlačiť recept (PDF)PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
50 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
150 g
Váhalova slanina
50 g
Bezgluténové chleby - svetlý 360 g
150 g
Pažítka
5 g
Vajcia
100 g
Petržlenová vňať
5 g
BABIČKA Maslo 250 g
10 g