Kategórie receptov
Svetlý chlieb
Počet ingrediencií
6
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
71 g
Čas prípravy
50 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Droždie rozpustíme v studenej vode a nalejeme do miešacej nádoby. Navážime múku, soľ a krátko intenzívne vyhnetieme cesto. Pri konci hnetenia pridáme maslo. Necháme 5 minút odpočinúť a potom vytvarujeme bochník na plech na pečenie. Prikryté necháme kysnúť asi 1 hod. Pred pečením povrch bochníka potrieme vodou. Začíname piecť pri teplote 200 °C, ktorú po 15 min. stiahneme na 180 °C. Pečieme celkovo cca 60 minút.
Vytlačiť recept (PDF)
Droždie 42 g
10 g
PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
500 g
Pitná voda nesýtená
350 g
Olej repkový
120 g
Maslo
20 g