Kategórie receptov
Zelená omáčka
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
20
Sacharidy na jednu porciu
1 g
Čas prípravy
15 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Všetky ingrediencie (1 PL strúhanky, 2 strapce petržlenu, 1PL kapary, 2 kyslé uhorky, vajcia natvrdo, 1-2 PL octu, 2 strúčiky, filet ančovičiek v oleji, soľ) vložíme do mixéra a počas mixovania pridávame cez otvor v kryte olej (1/2 pohár), kým nezískame krémovú zmes. Mixér občas zastavíme a zotrieme okraje nádoby. Omáčka sa výborne hodí k burgundskému, varenému a pečenému mäsu, fašírkam, zemiakom a opečenej paprike.
Vytlačiť recept (PDF)Cesnak
4 g
Olivový olej
8 g
Vajcia
50 g
Kyslé uhorky
40 g
Ocot
10 g
Petržlenová vňať
10 g
Kapary vo slanokyselém náleve
12 g
Jedlá soľ
2 g