Kategórie receptov
Zemiaková knedľa bez lepku
Počet ingrediencií
6
Počet porcií
5
Sacharidy na jednu porciu
53 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, potom ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Dáme ich do misy a pridáme vajce, žĺtok, soľ, Promix Uni a krupicu. Vypracujeme cesto, z ktorého tvarujeme knedle v tvare valčeka. Varíme ich v osolenej, takmer vriacej vode približne 20 minút.
Podávame s pečeným mäsom a dusenou kapustou alebo ako prílohu k mäsovým jedlám s omáčkou.
Vytlačiť recept (PDF)PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
100 g
KRUPICA bezgluténová 500 g
100 g
Zemiaky
600 g
Vajcia
50 g
Žítok
28 g