Kategórie receptov
Zemiaková knedľa
Počet ingrediencií
5
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
81 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zemiaky uvarené v šupke necháme vychladnúť a olúpeme ich. Potom ich nastrúhame najemno na strúhadle. Zemiaky si dáme na dosku, pridáme múku, zemiakový škrob a soľ a zľahka premiešame. Nakoniec pridáme vajce a vypracujeme hladké cesto. Z tohoto množstva si vytvoríme dva valčeky. Hotové knedle vložíme do vriacej osolenej vody a varíme cca 20 minút. Knedľu po uplynutí doby vyberieme z vody a necháme chvíľu vychladnúť. Potom ju pomocou potravinárskej nite nakrájame na zhruba 1 – 1,5 cm plátky.
Vytlačiť recept (PDF)PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
80 g
Zemiaky
500 g
Vajcia
50 g
Rezistentný škrob
60 g