Kategórie receptov
Kapor v korenenom cestíčku
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
10 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Citrónovú šťavu zmiešame s dvomi lyžicami koreniacej zmesi na ryby. 4 filety očistíme a potrieme marinádou. Necháme 2 hodiny uležať. V mise zmiešame vajce, víno, hladkú múku a zvyšok koreniacej zmesi. Pripravíme hustejšie cestíčko, v ktorom rybu obalíme. Obalené filety smažíme pozvoľna na rozpálenom oleji. Kapra posypeme mandľovými plátkami.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
40 g
Citróny
20 g
Kapor polka s kožou čerstvá chladená
800 g
Olivový olej
20 g
Vajcia
50 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
50 g
Mandle jadrá
40 g