Kategórie receptov
Krém zo žltého hrachu, grilovanú filetu zo pstruha, omáčku z pečeného cesnaku
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
46 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Žltý hrach namočíme na 30 minút, vložíme bujón a potom varíme vo vývare. Pridáme majorán, maslo a 3 dl smotany. Necháme na panvici skaramelizovať cukor, pridáme najemno nasekaný cesnak (3 väčšie strúčiky) a nakoniec zvyšok masla. Zalejeme 1 dl smotany. Omáčku rozmixujeme dohladka. Filetu zo pstruha ochutíme soľou, narežeme kožu a sprudka opečieme na oleji. Hneď podávame.
Vytlačiť recept (PDF)
Cesnak
5 g
Pstruh dúhový pitvaní s hlavou
600 g
Olivový olej
15 g
Cukor kryštál
10 g
Smotana na šľahanie
400 g
Maslo
40 g
Majoránka sušená
3 g
Zeleninový bujón
40 g
Hrach žltý
300 g