Kategórie receptov
Krémová ryža s krevetami
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
77 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Očistite a umyte krevety. Na panvici rozohrejte olivový olej, opražte krevety z oboch strán približne 30 sekúnd na každej strane a vyberte ich z panvice na tanier. V tej istej panvici opražte cesnak (4 strúčiky) do zlatista, pridajte cibuľu na približne 5 minút. Primiešajte ošúpané a nakrájané paradajky. Následne pridajte ryžu, poduste a zalejte rybacím vývarom. Dochuťte soľou, korením, sladkou paprikou a šafranom. Ryžu varte približne 20 minút, až kým neabsorbuje vývar. Podávajte ozdobené opraženými krevetami.
Vytlačiť recept (PDF)Cibuľa voľná
80 g
Paradajky
50 g
Cesnak
10 g
Olivový olej
20 g
Krevety obielené
50 g
Pitná voda nesýtená
1000 g
Mleté čierne korenie
1 g
Paprika sladká mletá
5 g
Šafran
0 g
Jedlá soľ
2 g