Kategórie receptov
Ľahký rybí šalát
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
8 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Do vody (2 l) vlejeme ocot (5 dl) a varíme v nej očistenú rybu alebo filé asi 10 minút. Ocedíme, prípadne vyberieme kostičky. Mäso roztlačíme vidličkou, pridáme uvarenú a na jablkovom strúhadle postrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájanú cibuľku aj s vňaťou, hráškom a jogurtom. Osolíme, okoreníme a pomaly dolievame mlieko, kým nedosiahneme požadovanú hustotu. Hotový šalát dáme vychladiť. Takto získame asi 2 kg čerstvého rybieho šalátu.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
300 g
Mrkva
300 g
Cibuľka jarná
50 g
Pstruh dúhový pitvaní s hlavou
500 g
Mleté čierne korenie
2 g
Sterilizovaný hrášok
150 g
Ocot
50 g
Jedlá soľ
3 g
Podravka Natur 150 g
6 g