Kategórie receptov
Pečené file na cesnaku s tymiánom
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
4 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
File rozmrazíme pri izbovej teplote a osušíme papierovou utierkou. Rúru predhrejeme na 200 °C. File položíme do zapekacej misy, osolíme a jemne okoreníme. Poukladáme mesiačiky citróna, neolúpanými strúčikmi cesnaku a posypeme tymianom. Pečieme cca 25 minút. Pred podávaním zľahka pokvapkáme citrónovou šťavou zmiešanou s olivovým olejom.
Ako prílohu odporúčame napr. americké zemiaky.
Vytlačiť recept (PDF)Cesnak
5 g
Citróny
50 g
Olivový olej
20 g
Mleté čierne korenie
1 g
Tymián
2 g
Jedlá soľ
2 g