Kategórie receptov
Pohánkový šalát s jablkami a lososom
Počet ingrediencií
16
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
47 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Naložíme lososa. V miske zmiešame 8 PL sójovej omáčky, 2 PL medu, 1 ČL nastrúhaného zázvoru a prelisovaného cesnaku, šťava z limety a mleté korenie. Lososa šťavou polejeme a necháme cca hodinu marinovať. Potom lososa vyberieme a sprudka osmažíme na panvici, kožou dolu. Ozdobíme limetou a bylinkami. Pohánku prepláchneme v studenej vode a dáme variť. Na jeden diel pohánky použijeme 1,5 dielu vody. Varíme v osolenej vode 5-6 min, potom odstavíme zo zdroja tepla a asi 30 minut necháme dôjsť pod pokrievkou. Ošúpané jablká (3 ks) zbavíme jadrovníkov a pokrájame na kocky. Pokvapkáme ich šťavou z ½ citróna, aby nám nestmavli. Reďkovku (1 zväzok), pór (1 kus), balkánsky syr pokrájame na menšie časti. Pripravené suroviny pridáme k pohánke a pokvapkáme olejom a zvyšnou citrónovou šťavou. Podľa chuti dosolíme, poprášime paprikou a dôkladne premiešame.
Vytlačiť recept (PDF)
Balsýr 200 g
150 g
Pór
120 g
Reďkovky
120 g
Cesnak
4 g
Citróny
50 g
Zázvor čerstvý
5 g
Limetky
30 g
Jablká červená
150 g
Olivový olej
25 g
Losos
500 g
Med včelí kvetový
25 g
Mleté čierne korenie
2 g
Sójová omáčka
100 g
Paprika sladká mletá
6 g
Jedlá soľ
4 g