Kategórie receptov
Pošírovaná makrela s cuketou, baklažánom a paradajkami
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
6 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Baklažán nakrájame na menšie kocky osolíme a necháme 15 minút vypotiť. Potom ho osušíme a opečieme na lyžici tuku v panvici. Prisypeme cuketu nakrájanú na kúsky a rozpolené cherry paradajky a ešte chvíľu opekáme. Na záver pridáme niekoľko lyžíc paradajkového pretlaku, štipku cukru a prehrejeme. Zeleninu stiahneme z ohňa, vmiešame nasekané lístky bazalky, osolíme a okoreníme. V hlbšej hrubostennej panvici zahrejeme ½ litra vody s bylinkami tesne pod bod varu. Vložíme do nej porcie makrely a pošírujeme ich asi 5 minút. Vyberieme, osolíme, okoreníme a podávame so zeleninou a mesiačikmi citróna.
Vytlačiť recept (PDF)
Cuketa
100 g
Baklažán
100 g
Paradajky
100 g
Citróny
30 g
Bazalka čerstvá
2 g
Olivový olej
15 g
Pitná voda nesýtená
500 g
Cukor kryštál
3 g
Mleté čierne korenie
4 g
Tymián
2 g
Rozmarín
2 g
Makrela
800 g