Kategórie receptov
Pstruh na mandliach
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
15 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Mlieko ochutíme soľou a rozdrveným čiernym korením, v ktorom namáčame očisteného pstruha. Potom obalíme v múke. Na rozohriatom oleji opečieme cca 8 minút z každej strany. Pri opekaní občas nadvihneme, aby sa ryba nepripálila. Medzitým dáme na druhú panvicu zvyšok oleja, na ktorom dozlatista upražíme mandle. Pred podávaním pstruha posypeme mandľami, jemne nasekanou petržlenovou vňaťou a obložíme ho nakrájaným citrónom.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
25 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
100 g
Citróny
40 g
Pstruh dúhový pitvaní s hlavou
450 g
Olej repkový
30 g
Mleté čierne korenie
2 g
Petržlenová vňať
2 g
Mandle jadrá
15 g