Kategórie receptov
Treska zapečená so syrom
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
4 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Rybu očistíme, opláchneme, nakrájame na porcie, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a necháme krátko odležať. Potom ich krátko opečieme na oleji, vložíme do maslom vytretej zapekacej misy, zastrekneme trochou vody a prikryté krátko podusíme. Vajcia rozšľaháme s mliekom, mierne osolíme, vlejeme na podusenú rybu, posypeme strúhaným syrom, rýchlo zapečieme. Pri podávaní rybu pokvapkáme zvyšným rozpusteným maslom a posypeme petržlenovou vňaťou.
Vytlačiť recept (PDF)
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
200 g
TEKOVSKÝ SALÁMOVÝ SYR BLOK ÚDENÝ/NEÚDENÝ 200 g
80 g
Citróny
40 g
Pitná voda nesýtená
80 g
Treska chvostovú časť
600 g
Olej repkový
58 g
Vajcia
160 g
Maslo
40 g
Petržlenová vňať
4 g