Kategórie receptov
Zapečené filé so šampiňónmi
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
6 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Filety dáme do olejom vymastenej zapekacej misky alebo pekáčika, pokvapkáme šťavou z citróna a okoreníme zmesou na ryby. Šampiňóny nakrájame na plátky, zľahka orestujeme na rozpustenom masle, osolíme, pridáme víno a necháme ho vyvariť. Orestované šampiňóny rozložíme na rybu a zalejeme smotanou s kôprom. Pečieme v predhriatej rúre cca 30 minút pri 200 °C.
Vytlačiť recept (PDF)
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
250 g
Kôpor
4 g
Citróny
40 g
Šampiňóny záhradné
250 g
Mleté čierne korenie
3 g
Maslo
20 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
50 g
Filé rybie
400 g