Kategórie receptov
Zapekaný kapor so zemiakmi
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
43 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Uvarené a ošúpané zemiaky pokrájame na kolieska, cibuľu tiež na kolieska. Ak dávame mrkvu, tiež ju pokrájame na kolieska. Všetko spolu premiešame. Do šťavy z citróna dáme rascu, cesnak, soľ a premiešame so zemiakmi. Zmes dáme na vymastený pekáč a zalejeme smotanou. Na zemiaky položíme polovice kapra (kožou na zemiaky), ktoré sme osolili, okorenili, opaprikovali alebo použili grilovacie korenie na ryby. Pokvapkáme rozpusteným maslom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry (15 až 20 minút podľa veľkosti kapra). Potom kapra otočíme kožou nahor. Pokvapkáme druhou polovicou masla a zalejeme druhým téglikom smotany. Pečieme ďalších 15 minút.
Vytlačiť recept (PDF)Zemiaky
800 g
Mrkva
100 g
Cibuľa voľná
60 g
Cesnak
5 g
Citróny
100 g
Kapor polka s kožou čerstvá chladená
800 g
Olivový olej
15 g
Rasca
4 g
Paprika sladká mletá
8 g
Korenie na ryby
10 g
BABIČKA Maslo 250 g
40 g
Jedlá soľ
4 g