Kategórie receptov
Zelenina a treska načerveno
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
3
Sacharidy na jednu porciu
22 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cherry paradajky (20 ks) nakrájame na 4 polmesiačiky a vložíme do misy. Pridáme najemno nakrájanú bazalku a trochu soli. Premiešame a necháme marinovať. Cukiny (5ks) nakrájame na kocky. Cesnak (2 strúčiky) ošúpeme a najemno nasekáme. Rýchlo ho opražíme na panvici na troche oleja, pridáme cukiny, osolíme, dochutíme oreganom a varíme 10-15 minút na strednom ohni, kým nebudú mierne chrumkavé. Medzitým tresku nakrájame na kocky a zamiešame ju do marinovaných paradajok. Pridáme na kolieska nakrájané čierne olivy. Cukiny rovnomerne poukladáme na plech, preložíme na ne zmes tresky a paradajok, povrch posypeme strúhankou a gratinujeme v predhriatej rúre asi 15 minút pri teplote 220°C.
Vytlačiť recept (PDF)STRÚHANKA bezgluténová pečivová 350 g
50 g
Cuketa
500 g
Paradajky
250 g
Cesnak
5 g
Bazalka čerstvá
10 g
Olivový olej
10 g
Olivy zelené
40 g
Treska chvostovú časť
400 g
Oregáno drvené
3 g