Kategórie receptov
Bavorský šalát
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
20 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Sekanú nakrájame na prúžky. Pór očistíme. rozkrojíme po dĺžke a nakrájame na prúžky. Cibuľu olúpeme, rozkrojíme na polovicu a nakrájame na prúžky. Vo vriacej slanej vode sparíme pór. Pór a cibuľu dáme do misy. Lúhované pečivo nakrájame na kocky. Uvaríme 100 ml vývaru (voda + bujón) a necháme vychladnúť. Pridáme horčicu, ocot, olej a korenie. Všetko premiešame a pridáme do misy s cibuľou a pórom. Na panvici rozohrejeme olej a osmažíme sekanú, pridáme kúsky pečiva a orestujeme. Pridáme do misy. V malej mištičke zmiešame smotanu, pažítku, soľ a čierne korenie. Šalát dáme na tanier a pridáme pažítkovú smotanu.
Vytlačiť recept (PDF)
Horčica plnotučná 450 g
10 g
BABIČKA Smotana kyslá 14% 200 g
100 g
Cibuľa voľná
40 g
Pór
100 g
Pitná voda nesýtená
600 g
Mleté čierne korenie
4 g
Ocot
10 g
Petržlenová vňať
10 g
Jedlá soľ
4 g