Grilovaný zeleninový šalát
Postup prípravy
Všetku nakrájanú zeleninu - 1 malá maslová tekvica nakrájaná na kocky, 10 baby zemiakov, rozpolených, 4 hrsti rukolového šalátu, 1 červená cibuľa, nakrájaná na štvrtky, 1 strúčik cesnaku, nakrájaný na kocky dajte na vymastený plech. Pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte soľou, čiernym korením a rozmarínom (2 vetvičky rozmarínu). Grilujeme v predhriatej rúre na 180 ° C po dobu 35-40 minút. Na posledných 15 minút pridajte 2 celé mrkvy.
Na šalátový dresing rozmixujte všetky ingrediencie v mixéri (1 avokádo, 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate, nasekané nadrobno šťava a kôra z 1 citróna, 1 lyžica olivového oleja, 2 lyžice balzamikového octu, 1 štipka soľ a čierne korenie) pokiaľ nebudú krásne krémové. Vyberte zeleninu z rúry. Rozdeľte rukolu medzi šalátové misy a položte na ňu grilovanú zeleninu. Pokvapkajte dresingom a navrch rozdrobte grécký sýr.
Vytlačiť recept (PDF)