Kategórie receptov
Horiátiki šalát
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
5 g
Čas prípravy
15 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cibuľu nakrájame na kolieska a necháme namočenú v studenej vode. Uhorku olúpeme, rozdelíme na polovicu, vydlabeme dužinu so semienkami a nakrájame na mesiačiky. Paradajky umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Papriku umyjeme a nakrájame na kolieska. V šalátovej miske premiešame zeleninu so syrom a olivami. Ingrediencie na dresing (olej, ocot z bieleho vína, soľ, čierne korenie a oregano) dobre premiešame a pridáme do šalátu. Šalát podávame s filetami z tuniaka.
Vytlačiť recept (PDF)
Balsýr 200 g
150 g
Uhorka hadovka
100 g
Paprika zelená
80 g
Paradajky
100 g
Cibuľka jarná
40 g
Olivový olej
100 g
Olivy zelené
50 g
Mleté čierne korenie
1 g
Ocot
25 g
Oregáno drvené
5 g
Tuniak v olivovom oleji 240 g (3x80 g)
200 g