Kategórie receptov
Kura s citrónom a bazalkou a bylinkový šalát
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
3 g
Čas prípravy
30
Bez lepku
Postup prípravy
Rúru rozohrejeme na 180 °C. Kuracie prsia osolíme, okoreníme a osmažíme po oboch stranách na panvici s 2 lyžicami tuku. Potom prsia položíme na plech pokryté papierom na pečenie a dáme do rúry na 6 minút. Nakrájame cibuľku na kocky, dáme do misy a pridáme citrónovú šťavu a nastrúhanú citrónovú kôru. Prsia vyberieme z rúry a potrieme ich dresingom z cibule. Šaláty natrháme a dáme na tanier, posypeme bylinkami. Pripravíme si šalátovú zálievku: Šalátové korenie, 2 lyžice oleja, ocot, 3 lyžice studeného vývaru a univerzálneho korenia. Šalát polejeme zálievkou a pridáme prsia nakrájané na rezančeky.
Vytlačiť recept (PDF)
Cibuľa voľná
40 g
Šalát hlávkový
150 g
Citróny
20 g
Bazalka čerstvá
3 g
Kuracie mäso
640 g
Olivový olej
10 g
Pitná voda nesýtená
30 g
Mleté čierne korenie
2 g
Maslo
10 g
Petržlenová vňať
3 g
Zeleninový bujón
10 g
Ocot Balsamico
5 g