Kategórie receptov
Pomarančový šalát s tuniakom a feniklom
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
7 g
Čas prípravy
15 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Červenú cibuľu nakrájame na plátky a dáme do studenej vody. 2 pomaranče olúpeme a odstránime všetky šupky a kôstky. Nakrájame. Z fenikla odstránime zelené stopky a vonkajšie vrstvy. Fenikel nakrájame na plátky a jemné lístky odložíme na dekoráciu. Dresing pripravíme z 30 ml oleja, 2 lyžíc pomarančovej šťavy, 1 lyžice octu, soli a čierneho korenia. Dobre premiešame. Na tanier uložíme pomaranče, fenikel a cibuľu. Pridáme tuniakové filé a dochutíme dresingom. Pred podávaním ozdobíme lístkami fenikla.
Vytlačiť recept (PDF)
Cibuľa voľná
30 g
Pomaranče
200 g
Olivový olej
30 g
Mleté čierne korenie
1 g
Tuniak v olivovom oleji 240 g (3x80 g)
200 g
Ocot Balsamico
10 g
Fenikel
4 g