Kategórie receptov
Rajčinový šalát Caprese s mozarellou
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
35 g
Čas prípravy
15 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Pripravíme si všetky suroviny potrebné na šalát. Nakrájame rajčiny na pol mesiačiky, mozarellu hrudku na osminky, minimozarellu necháme celú. Všetko jemne premiešame preložím na servírovací tanier, kde šalát dochutíme morskou soľou, korením 4 farieb, a zakvapneme olivovým olejom extra virgin. Nakoniec ozdobíme a ochutíme posekanou bazalkou najlepšie čerstvou, ak nemáme tak sušenou. Ako prílohu použijeme nasucho opečenú bagetku na teflónovej panvici, potretá cesnakom.
Vytlačiť recept (PDF)Paradajky
150 g
Cesnak
1 g
Bazalka čerstvá
3 g
Olivový olej
10 g
Mleté čierne korenie
3 g
Mozzarella
200 g
Solčanka s morskou soľou 200 g
3 g