Kategórie receptov
Šalát s cestovinami, cícerom a tuniakom
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
109 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Na troške olivového oleja osmažíme pokrájaný baklažán do zmäknutia. Cestoviny varíme vo vode niekoľko minút, dlhšie, než je uvedené na obale. Scedíme, pokvapkáme olivovým olejom a necháme vychladnúť. Cícer uvaríme podľa návodu. Potom prepláchneme a necháme odkvapkať. Cherry paradajky (16 ks) prekrojíme na polovicu. Tuniak scedíme a olej odložíme. Všetky suroviny (cestoviny, cícer, baklažán, 16 pokrájaných olív, syr na kocky, tuniaka, paradajky) premiešame vo veľkej mise. Prísady na dresing (5 lyžíc oleja z tuniaka, šťava z jedného citróna, oregano, soľ a čierne korenie) dobre premiešame a odložíme. Šalát tesne pred podávaním ochutíme dresingom.
Vytlačiť recept (PDF)
Balsýr 200 g
100 g
Baklažán
400 g
Paradajky
200 g
Citróny
40 g
Olivy zelené
40 g
Mleté čierne korenie
2 g
Oregáno drvené
4 g
Tuniak v olivovom oleji 240 g (3x80 g)
240 g
Cícer
400 g
Jedlá soľ
4 g