Kategórie receptov
Šalát z quinoy, tuniaka a šošovice
Počet ingrediencií
16
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
51 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Quinou varíme v pomere 3 : 1 (3 dávky vody, 1 dávka quinoy). Quinou varíme so strúčikom cesnaku a polovicou lyžičky soli. Varíme 15 minút. Premiešame a necháme vychladnúť. Uvaríme šošovicu a opláchneme studenou vodou. Cibuľu olúpeme a nakrájame na malé kocky, dáme do studenej vody a necháme odstáť 20 minút. 12 prepeličích vajíčok varíme 3 minúty alebo 4 vajcia varíme 10 minút vo vriacej vode. V miske premiešame quinou, šošovicu, nakrájanú zeleninu (mrkvu, zeler, paradajku a avokádo) na malé kocky a scedeného tuniaka. Z 20 ml oleja, 1 lyžice vínneho octu, šťavy z polovice citróna, soli a čierneho korenia pripravíme dresing. Dobre premiešame a pridáme do šalátu.
Vytlačiť recept (PDF)
Mrkva
40 g
Cibuľa voľná
30 g
Paradajky
50 g
Cesnak
3 g
Citróny
20 g
Olivový olej
20 g
Zeler stopkový
50 g
Pitná voda nesýtená
300 g
Vajcia
200 g
Mleté čierne korenie
2 g
Ocot
10 g
Avokádo
200 g
Šošovka
200 g
Tuniak v olivovom oleji 200 g
160 g
Quinoa biela
100 g