Kategórie receptov
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
30 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Očistíme, umyjeme a osušíme zemiaky. Každý zemiak prekrojíme na polovicu. Mrkvu olúpeme, umyjeme a nakrájame na kúsky. Zemiaky a mrkvu vložíme do pekáča. Posypeme koreniacou zmesou, pokvapkáme olivovým olejom a dobre premiešame. Pečieme dozlatista v mierne vyhriatej rúre pri teplote 200 °C 50 až 60 minút. Pečené zemiaky dáme do servírovacej misy, pridáme odkvapkané olivy, nasekanú petržlenovú vňať a premiešame. Pripravíme dresing z kyslej smotany, majonézy, prelisovaného cesnaku a nakrájaných lístkov koriandra. Pridáme soľ a čierne korenie podľa chuti. Dresing pridáme do zemiakového šalátu a servírujeme.
Vytlačiť recept (PDF)
Vegan Mayo 250 g
80 g
BABIČKA Smotana kyslá 14% 200 g
300 g
Zemiaky
800 g
Mrkva
400 g
Cesnak
2 g
Olivový olej
50 g
Olivy zelené
75 g
Mleté čierne korenie
3 g
Petržlenová vňať
5 g
Koriander čerstvý
6 g
Grilovacie korenie
5 g