Kategórie receptov
Tzatziki
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
7 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Na tzatziky si ošúpeme uhorku a nastrúhame na rezance. Dobre osolíme a necháme postáť 10 minút. Jogurt zmiešame s prelisovaným cesnakom, cukrom, mletou rascou a citrónovou šťavou. Z uhorky odstránime prebytočnú šťavu a vložíme do jogurtového dipu. Dobre premiešame a podľa chuti ešte osolíme a okoreníme. Dáme do chladničky aspoň na 30 minút. Tzatziky si môžeme pripraviť deň dopredu, po dlhšom čase v chlade budú chute ešte lepšie prepojené.
Vytlačiť recept (PDF)Elinas jogurt gréckeho typu biely 150 g
350 g
Uhorka hadovka
150 g
Cesnak
5 g
Citróny
30 g
Cukor kryštál
5 g
Mleté čierne korenie
1 g
Rasca
1 g