Zeleninový zemiakový šalát so smotanovou zálievkou
Postup prípravy
Uvaríme 600 g malých zemiakov v šupke a v slanej vode. Po vychladnutí ich olúpeme a rozpolíme. Mrkvy olúpeme, po dĺžke rozpolíme a nakrájame na tretiny. 6 stoniek stopkového zeleru nakrájame na malé kúsky. Menší karfiol očistíme a rozoberieme na ružičky. 8 malých cibuliek očistíme a rozkrojíme na polovicu. Mrkvu, karfiol, zeler oddelene sparíme slanou vriacou vodou a vložíme spolu do sita. Rozohrejeme olej na panvici a polovice cibule osmažíme do svetlohneda. Zalejeme 300 ml vývarom s bujónom a povaríme. Odstavíme, pridáme balzamikový ocot a 2 lyžice oleja. Vložíme zeleninu a zemiaky, necháme marinovať. Otrháme petržlenovú vňať zo stonky. Smotanu zmiešame s citrónovou šťavou a okoreníme. Marinovanú zeleninu a zemiaky s ľadovým natrhaným šalátom pripravíme na tanier. Prelejeme smotanovou zálievkou a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Vytlačiť recept (PDF)