Kategórie receptov
Bezgluténové palacinky z ryžovej múky
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
92 g
Čas prípravy
25 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Vajcia (2 ks) vyšľahajte v miske vidličkou. Pridajte k nim mlieko, javorový sirup (med), olej (1 PL) a dôkladne premiešajte. Potom pridajte ryžovú múku a soľ a vymiešajte do hladka. Na panvici rozohrejte olej, pridajte naberačku cesta a opekajte približne 1 minútu. Palacinku otočte a nechajte na panvici ešte približne 30 sekúnd. Opakujte až kým neminiete cesto. Palacinky odporúčame podávať s lekvárom a posypané práškovým cukrom.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
250 g
Med včelí kvetový
30 g
Olej slnečnicový
15 g
Vajcia
100 g
Jedlá soľ
3 g
Jahodový džem 250 g
40 g