Kategórie receptov
Bezlepkové krupicové guľky s čučoriedkami
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
83 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
V hrnci rozohrejeme mlieko s citrónovou kôrou, primiešame krupicu a za stáleho miešania varíme, až kým nevznikne hustá kaša. Necháme vychladnúť, a potom zapracujeme vajce. Zo zmesi tvarujeme guľky, ktoré plníme čučoriedkami. Cesto je dosť lepivé, takže si ruky poprášime trochou krupice. Vložíme ich do vriacej, trošku osolenej vody a varíme na miernom ohni približne 5- 10 minút, kým nevyplávajú na povrch . Uvarené ich vyberieme dierkovanou naberačkou a necháme odkvapkať. Posýpku si pripravíme tak, že na rozohriatom masle opražíme ľanový šrot (alebo bezgluténová strúhanka) s cukrom (2-3 PL). Na ozdobu pridáme zopár čerstvých čučoriedok.
Vytlačiť recept (PDF)KRUPICA bezgluténová 500 g
180 g
STRÚHANKA bezgluténová pečivová 350 g
100 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
500 g
Čučoriedky
200 g
Cukor kryštál
36 g
Vajcia
50 g
Maslo
30 g