Kategórie receptov
Cisárský trhanec
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
81 g
Čas prípravy
15 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zmesi na bezlepkové palacinky, soľ, 2 vajcia, vanilkový cukor, mlieko a šľahačku (alebo vodu) zmiešame varechou v mise a necháme asi 10 minút postáť. Medzitým si rozpálime olej na panvici. Na rozpálený olej nalejeme hrubú vrstvu tekutej zmesi (asi ako na 3 palacinky) a necháme opekať asi minútu – dve, kým sa spodná strana neupečie. Potom opatrne hrubú palacinku obrátime a varechou ju “natrháme” na menšie kúsky, ktoré ešte dopečieme. Podobne postupujeme so zvyškom cesta.
Hotové kúsky premiešame s hrozienkami, posypeme práškovým cukrom a škoricou a podávame s ovocným kompótom.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
350 g
Bezgluténové Palacinky v prášku 250 g
250 g
Cukor múčka
30 g
Hrozienka
20 g
Olej slnečnicový
12 g
Vajcia
100 g
Smotana na šľahanie
50 g
Vanilkový cukor
20 g
Škorica mletá
5 g
Jedlá soľ
1 g