Kategórie receptov
Domáce mandľové maslo na sendviči
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
36 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Pripravíme mandľové maslo. Blanšírované mandle rozmixujeme v mixéri. Pridáme všetky ostatné prísady (5 PL kokosového oleja, 1 PL medu, soľ podľa chuti, škorica) a mixujeme,kým nezískame maslovú konzistenciu. Počas mixovania môžeme párkrát premiešať.
Krajce chleba opečieme v hriankovači alebo na panvici. Vždy jeden krajec chleba natrieme mandľovým maslom, na neho poukladáme priečne nakrájané banány, ktoré sme pokvapkali citrónovou šťavou, nakoniec na vrch dáme lístky mäty a zakryjeme druhým krajcom chleba.
Vytlačiť recept (PDF)Bezgluténové chleby - svetlý 360 g
300 g
Citróny
10 g
Mäta pieporná
10 g
Banán
200 g
Med včelí kvetový
12 g
Olej slnečnicový
60 g
Škorica mletá
2 g
Mandle jadrá
200 g