Kategórie receptov
Domáce pirohy s tvarohovou plnkou
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
77 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zemiaky (3 väčšie) v šupke uvaríme v osolenej vode. Vychladnuté ich ošúpeme a nastrúhame najemno. Postupne pridáme múku, vajce, práškový cukor (1 PL) a soľ. Cesto vymiesime do hladka a vyvaľkáme na hrúbku asi na 3 mm. Na plnku spolu zmiešame všetky suroviny. Pomocou formy alebo pohára si vykrajujeme kolieska, ktoré naplníme asi lyžičkou plnky (300 g tvarohu jemný, 1 PL Zlatý Klas, 1 žĺtok, 2 PL práškového cukru), preložíme na polovicu a dôkladne postláčame okraje.
Vytlačiť recept (PDF)JIZERKA - prirodzene bezlepková zmes univerzálna 1000 g
250 g
BABIČKA Tvaroh tučný 250 g
300 g
Zemiaky
300 g
Cukor múčka
45 g
Vajcia
50 g
Žítok
28 g
Zlatý klas bezgluténový 40 g
15 g