Kategórie receptov
Extra broskyňové pyré
Počet ingrediencií
3
Počet porcií
80
Sacharidy na jednu porciu
4 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Na prípravu pyré vložíme odkôstkované a olúpané broskyne do väčšieho hrnca. Pomocou ručného ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme škoricový cukor, rozkrojenú tobolku vanilky, kyselinu citrónovú, želírovací cukor a dôkladne zmiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme minimálne 5 minút. Odoberieme prípadnú penu, vyberieme tobolku vanilky a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzatvoríme viečkami, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.
Vytlačiť recept (PDF)
Broskyne
1000 g
Škoricový cukor
20 g