Kategórie receptov
Fašiangové fánky
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
5
Sacharidy na jednu porciu
74 g
Čas prípravy
15 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Vypracujeme cesto (40 dkg polohrubej múky, 2 žĺtky, 8 dkg masla, 6 polievkových lyžíc, pochúťkovej smotany, 1 dcl bieleho vína mlieko podľa potreby (aby sme vypracovali prijateľne tuhé cesto)) a urobíme z neho 2 bochníčky. Necháme v chlade trochu odležať. Cesto vyvaľkáme na 3 mm hrúbku a pokrájame na obdĺžniky asi 5 x 10 cm. V strede 3 x narežeme. Vyprážame dozlatista na rozpálenej masti. Posypeme cukrom (zmiešame práškový s vanilkovým) a podľa chuti môžeme potrieť džemom.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
100 g
Bezlepková múka Nomix 1 kg
400 g
Cukor múčka
50 g
Žítok
56 g
Vanilkový cukor
12 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
100 g
BABIČKA Maslo 250 g
80 g
Ovocňák Rakytníkový džem s hruškou 200 g
40 g