Indiánky so šľahačkou
Postup prípravy
4 bielky oddelíme od žĺtkov. V jednej mise vymiešame dotuha bielky s polovicou cukru (20 g), v druhej mise vymiešame 4 žĺtky s cukrom do krémova. Vyšľahané bielky gumovou vareškou jemne vmiešame do žĺtkovej zmesi. Preosejeme Promix PK špeciál a opäť gumovou vareškou dôkladne, ale zľahka premiešame do zmesi.
Zmes naplníme do zdobiaceho vrecúška (s okrúhlou špičkou, resp. na igelitovom vrecúšku odstrihneme kúsok špičky, aby sme dosiahli otvor s priemerom asi 1 cm) a na plech vyložený papierom na pečenie nanášame piškótky.
Pečieme na 190 °C v rozohriatej rúre, ktorú necháme jemne pootvorenú (môžeme si pomôcť tak, že do dverí rúry strčíme rúčku od varešky). Pečieme asi 12 – 13 minút do zlatohneda.
Piškótky necháme vychladnúť. Vychladené polovice piškót potrieme hladkým marhuľovým džemom a ponoríme do roztopenej čokolády zriedenej s tukom alebo maslom. Čokoládu necháme celkom zaschnúť.
Na náplň si zmiešame šľahačku s cukrom a vyšľaháme dotuha. Vždy dve a dve piškóty naplníme šľahačkou a miesto, kde je šľahačka, po obvode posypeme opraženými mandľovými lupienkami. Podávame vychladené.
Vytlačiť recept (PDF)